Ostara / Vårdagjämning

Välkommen till Ceremoni
Torsdagen den 19:e Mars
18-20
Fulltofta Naturreservat

Vårdagjämningen infaller i år den 20:e mars. För många häxor, wiccaner och shamaner är detta en av de viktiga högtiderna i årshjulet. Kelterna kallade detta firande för Ostara. Detta dygn är dag och natt lika långa. Det är en tid då saker och ting ska balanseras. Nu firar man vårens gudinna vilken skulle kunna vara Freja, vikingarnas fruktbarhetsgudinna. Nu sås de frön som ska växa och ge oss den skörd vi önskar. Så låt oss fira denna högtid tillsammans med intentionen att våra önskningar ska ta fart och växa till något riktigt bra och givande.

Jag, Shaeen Svanede och Thorwald Lorentzon bjuder in er torsdagen före själva vårdagjämningen att delta i en ceremoni då vi planterar frön både bildligt och symboliskt. Låt oss göra det till en vacker högtid tillsammans.

Ta med en blotgåva gärna i form av fröer eller frukt som du offrar till Freja eller den vårgudinna du själv känner dig dragen till. Om vädret tillåter stannar vi kvar en stund efter ceremonin och delar tankar och funderingar så ta även med dig något varmt att dricka och kanske något litet att äta.
Om du har egen trumma eller skallra kan du även ta med denna.
Vi utgår från att alla deltar på sitt eget vis med stor respekt för varandra och platsen vi är på.

Deltagande i ceremonin är gratis

Vi ses vid parkeringen vid Fulltofta naturcentrum i god tid före kl. 18. Adressen är Fulltofta Kvarröd 4058.
Om du inte använder gps så kör du enkelt väg 13 från Hörby mot Höör; någon dryg kilometer norr om Hörby kommer en skylt (åt höger). Följ sedan skyltarna uppe på åsen.

Varmt välkommen!