Pilgrimsvandring

Jag är en vandrare.
Då jag började vandra ”på allvar” i Spanien fann jag att det var så mycket jag själv fick ut av resan. Det som arbetade inom mig fick plats att bearbetas. Lugnet. Mötena med människor. Och detta oerhört avskalade. Allt jag behövde bar jag på ryggen och det enda jag behövde bry mig om var att äta och ta mig fram till en plats att sova.
Flera gånger har jag sedan återkommit till denna rogivande plats längs de olika lederna i Spanien.
Så började det.

Av mina många besök i Galicien har jag nu funnit en mängd smultronställen och dessutom hunnit samla på mig en del erfarenhet av vad man kan behöva kunna när man långvandrar. Därför har jag sedan 4 år tillbaka nu lett andra fram till den heliga staden Santiago de Compostela.
Så vill du inte känna dig ensam när du går, vara säker på att du har sovplats när du kommer fram eller bara uppleva något utanför det vanliga som man brukar se längs leden, så har jag möjlighet att hjälpa dig.
Titta gärna in på min sida www.pilgrimen.com så får du veta mer.
Buen camino!

Cover

År 2010 gick jag första gången till den heliga staden Santiago de Compostela i Spanien där Jesus apostel Jakob sägs vara begravd. Den gången vandrade jag från St Jean Pied de Port längs den Franska leden under en månads tid.
För mig var det så livsomvälvande att jag skrev en bok om mina upplevelser.
Sedan dess har jag även vandrat den Portugisiska vägen från Porto och Valenca vid ett flertal tillfällen, den norra vägen från Vilalba och den Primitiva vägen från Oviedo.
Jag har även vandrat med min son mot Rom, längs Bergslagsleden och en mängd andra platser i Sverige, Ungern, Kroatien, Slovenien och Island. Vandringen lixom bor i mig.
Därför har jag valt att leda andra på din väg mot Sankt Jakobs stad i Galicien. År 2021 blir det min åttonde grupp som jag kommer att guida under en vecka i september för att få dela med mig av några av de mest fantastiska platser jag upplevt.
Läs mer här;

DSC_1675
www.pilgrimen.com

Utan smärta, ingen ära – El Camino

Min egen berättelse om min första vandring till Santiago de Compostela, den heliga staden i nordvästra Spanien. Det är något alldeles speciellt att vandra dag ut och dag in med allt man behöver på ryggen. Mötena, platserna, sägnerna förändrar människor inifrån och det är en fantastisk upplevelse. 314 sidor

180,00 Skr

Naturligtvis finns andra betallösningar än Paypal, kontakta mig för önskemål