Kinesiska Horoskop

Tjurens år

Den 12 Februari 2021 börjar Tjurens år i Kina och det håller i sig fram till och med den 31 Januari 2022. I Kina säger man att det är år 4719 och det styrs dessutom även av elementet metall. Tjuren ses som ett feminint tecken så egentligen kanske vi borde säga ko, men vi brukar istället kalla det för oxe eller just tjur. Jag har valt att säga tjur för att skilja det från det västerländska tecknet oxen.
Här kan du se ifall du är född under ett tjurens år;

25 januari 1925 till 12 februari 1926 trä
11 februari 1927 till 30 januari 1938 eld
29 januari 1949 till 16 februari 1950 jord
15 februari 1961 till 4 februari 1962 metall
3 februari 1973 till 23 januari 1974 vatten
20 februari 1985 till 8 februari 1986 trä
7 februari 1997 till 27 januari 1998 eld
26:e januari 2009 till 13 februari 2010 jord

Det här är ett år som brukar bli bra vad gäller familj och vänner så ägna gärna mycket tid tillsammans med nära och kära.
Ta reda på vad du verkligen vill göra med dig själv och ditt liv. Lyssna inåt och låt dig ledas framåt genom det du känner lust för att göra. Ta inte saker och ting så allvarligt utan sträva vidare även om du stöter på svårigheter. Man lär sig alltid något av allt som sker.

Tjurar är arbetsamma, jordnära, stillsamma, ärliga och tålmodiga. De har också stor integritet. Deras styrka står sig genom svåra tider. Hon handlar mer efter logik än känsla. Om du vill övertyga en tjur så är det bäst du är påläst och kan argumentera din sak. Tjuren är född ledare. Hon är både plikttrogen och försiktig och är typen som bygger stora imperier att lämna över till kommande generation. En tjurfödd föredrar stabila, långsiktiga placeringar än högriskinvesteringar som är mera osäkra.
En tjur är ren och enkel till sinnet och är knappast beroende av andra för att ta sig fram i livet. Detta är en person som knyter ihop alla trådar och avslutar vad hon påbörjat.
Tjurar är i regel fysiskt starka och sällan sjuka. De har svårt att förstå dem som är borta från jobbet för en liten förkylning. Många uppfattar henne som rent militärisk och obarmhärtig i sina omdömen om dem hon uppfattar som dagdrivare. Hon är knappast den mest diplomatiska personen och skulle nog må bättre själv av att försöka bli mer tolerant och förstående. Hon är principfast och opretentiös och blir respekterad för sin raka ärlighet.
Hon är en auktoritär vanemänniska och arbetar metodiskt efter sin egen upplagda plan. En tjur ber inte gärna andra om hjälp utan förlitar sig mest till sitt eget idoga arbete. Hon kan vara petnoga med detaljer och överdrivet stolt och känslig. Hon skulle må bättre av att ta livet lite mera med en klackspark.*
Punktlighet är oerhört viktigt för tjuren. Hon är oerhört väldisciplinerad och ibland rent av rigid. 
Tjuren är inget partydjur, men hon tycker om det sociala livet. Hon är intelligent, men diskret. Tjuren har en kraftfull natur så trots att hon till naturen är rätt introvert så ger hon ett robust intryck. Bara hennes blotta närvaro kan få folk att skärpa till sig. Hon kommer inte att låta folk trampa på henne utan att säga ifrån.
Även om de sätter familjen främst så kan man knappast anklaga tjurar för att vara några större romantiker. Det du får av en tjur är mera av det hållbara och praktiskt slaget. Tjuren tar lång tid på sig för att utveckla intima förhållanden eftersom hon inte gärna visar sina sanna känslor förrän hon känner sig helt säker på att de är besvarade. Men när hon väl har funnit sin prins kan du lita på att hon kommer att vara honom trogen i alla lägen. Hon är dessutom väldigt pålitlig i det ekonomiska och ser alltid till att hyran och räkningarna betalas innan det står oxfilé på bordet. Dessutom gör hon gärna sin del av hushållsarbetet. Hon är helt enkelt den idealiska makan.
Bakom hennes tuffa yta slår ett älskande hjärta som förmår uthärda långvarigt lidande. Hon är effektiv utan att vara petig och beskyddande utan att vara dominant. Självsäkert gör hon precis vad som behöver göras utan att ödsla onödig tid och resurser. 

Nu är det förstås inte så att alla som föds samma år blir likadana.
Det finns många fler aspekter som påverkar i den kinesiska astrologin, exempelvis årstiden du är född, vilket element – i år är det till exempel metall som regerar – och även vilket västerländskt tecken du är född i.
Tiden på dygnet som du föddes är en av de viktigaste aspekterna. Tjurens timmar är till exempel mellan 1 och 3 på natten. Är du född vid den tiden på dygnet så är du rätt så lik en tjur oavsett vilket årstecken du har.
Nedan kan du läsa vad jag behöver veta för att göra ett mera exakt horoskop för dig.

Vill du dessutom veta vad ett tjurens år innebär för just dig så kan jag ta fram hur det ser ut både generellt för året och dessutom berätta månad för månad vad de innebär utifrån vilket tecken du själv har. Detta kallar jag för ett årshoroskop.

Vill du beställa ett personligt fullt horoskop eller ett årshoroskop?

Det fulla horoskopet (årshoroskop ingår) är ett PDF-dokument på 10-12 sidor som mailas till dig
Leveranstiden är för närvarande 1-3 veckor
Din investering blir 300:-

Om du endast vill ha ett personligt årshoroskop månad för månad 1 år fram i tiden och en kortare karaktärsbeskrivning så får du det mailat i ett PDF dokument på 4 sidor
Din investering blir 50:-

Om du önskar få ditt eget kinesiska horoskop ställt så ange vilken typ av horoskop du önskar och vilken dag, månad, år och helst även klockslag när du är född i kommentarsfältet nedan;