Thebansk skrift

5-6 November
10-17

Vallbyvägen 16
i Hammenhög

Dessa skrivtecken har använts av ockultister sedan 1500-talet och kallas av en del även för häxrunor vilket egentligen är felaktigt då runor är stavskrift vilket dessa tecken inte är.
En som har presenterat dem i skrift var Trithemius i sin bok Polygrafi som utkom år 1518. Det kan eventuellt även vara han själv som var ursprunget till detta skriftspråk.
Den thebanska skriften var troligen från början ett kodspråk av det latinska alfabetet för att skydda ockultister undan förföljelse. De har använts i ockulta sammanhang med samma kraft som runor både som divinationsverktyg och i magiska ritualer. En del hävdar att dessa tecken är det språk som man använder i kommunikation med änglarna.

Du kommer under denna helg få bekanta dig med betydelsen för var och en av dessa gamla magiska tecken så att du kan förstå dem. Dessutom anges motsvarigheten i vårt moderna alfabet.
Denna information går att bruka ifall du skulle önska göra s.k. runbrickor av symbolerna för att använda dem som spåverktyg likväl om du vill använda dem i din skuggbok eller i ditt magiska arbete.

Din investering blir 2.500:- varav anmälningsavgift 500:-
Resterande betalas enligt överenskommelse
Fika, frukt och allt material ingår
Lunch ordnar du själv

Intresseanmälan senaste 30 September till osterlenhaxan@gmail.com eller 0706988885