Välj dina ord

Freja tar falkhamn

”Tro inte på allt du tänker”

Det sägs att vi tänker 65000 tankar varje dag. De allra flesta av dessa tankar upprepar sig dag efter dag, ja troligtvis så många som 60000 av dem!
Därför är det inte konstigt att vi tror på det vi tänker. För även om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så tror man till slut på den.

Det du tänker blir alltså din identifiering av dig själv och verkligheten omkring dig. Om du ständigt talar om hur bra du är så är det ytterst troligt att du blir framgångsrik och känner dig stolt över dig själv. Som om någon hela tiden står bredvid och kärleksfullt stöttar dig för att du ska känna dig nöjd med vem du är och vad du åstadkommer.
En sådan vän vill nog alla ha vid sin sida. Någon som sporrar en till att hela tiden vilja göra bra saker och känna glädje i livet.

Tänk på vad som händer ifall du gör motsatsen. Vad händer ifall du ständigt lyssnar på någon som klankar ned på dig och kritiserar allt vad du gör. Hur skulle det kännas? Att ha någon sådan i sin omgivning vore ju fatalt, eller hur? Den personen borde man så fort som möjligt vända ryggen till om man vill må bra. Men tänk på om denne någon är du själv?

Varje tanke du tänker, varje ord du säger har en laddning så var noga med hur du laddar dig själv varje dag. Prova med att tro det bästa om dig själv och bli denne någon som du tror på. Se dina bästa kvaliteter och gör något av dem. Var realist och se på vad du skulle kunna förbättra för att vara den där inre uppmuntrande rösten som sporrar dig att gå från klarhet till klarhet. Bli den som du alltid önskat vara.

Gudinnan Freja kunde göra magiska ting. Bland annat kunde hon förvandla sig till en falk och se saker hon annars inte kunnat se och utföra fantastiska stordåd. Hennes kunskap och styrka var enorm och hon blev därför en av de viktigaste gudinnorna inom asatron.
Alla bär vi förmågor att göra fantastiska saker. Det gäller bara att söka inom oss själva och ta fram varje oslipad diamant vi finner och göra något av den.

Ta fram din egen gudomliga kraft och känn hur styrkan växer.
Lyssna på det som pockar och lockar dig till att utföra just dina stordåd.
Byt ut de tankar som begränsar till tankar som får dig att lyfta.
Och välj dina ord väl så kan även du flyga fritt för att vidga dina vyer.
Livet är här och nu, så gör det bästa av det.

Så blickade hon inåt
Tog fram sin inre kraft
Höll fast i dess starka vingar
Och lyfte


© Shaeen Svanede

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s